Forum

Ja imam reč

Forum “Ja imam reč!”, nastao u okviru istoimenog projekta, ima za cilj da uspostavi komunikaciju izmedju građana Rasinskog okruga i njihovih izabranih predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Na Forumu možete postaviti pitanja, dati predloge i sugestije našim narodnim poslanicima, a Tim projekta “Ja imam reč!” će da se potrudi da im iste dostavi i da vam njihove eventualne odgovore prosledi. Molimo vas da uz vaša pitanja, predloge ili sugestije ostavite podatke (adresa, elektronska adresa ili dr.), kako bi mogli da vam u najkraćem roku kontaktiramo sa tim u vezi. Forum je interaktivan i ako imate predloge za njegovo obogaćenje, budite slobodni da nas kontaktirate. Naša adresa je jaimamrec@evrokontakt.org ili popunite obrazac OVDE.
Više o projektu “Ja imam reč!” možete pročitati na sledećoj adresi: http://www.evrokontakt.org/index.php/projekti/aktuelni-projekti/ja-imam-rec. Projekat realizuju u partnerstvu Udruženje građana za podršku evropskim integracijama “Evrokontakt”, Udruženje samohranih majki “Kneginja Milica”, Centar za istraživačko novinarstvo i Agencija “Kanal 12-037”, svi iz Kruševca. Projekat je finansijski podržala Fondacija “Trag” iz Beograda kroz konkurs “Poverenje u parlament”, a njegovu realizaciju pomaže Nacionalna koalicija za decentralizaciju.

Restruktuiranje preduzeća

Quote

Da li neko od poslanika zna koja će sudbina zadesiti preduzeća u restruktuiranju u Rasinskom okrugu?

Quote

Narodni poslanik Miroslav Aleksić iz Trstenika je odgovorio sledeće: ''Ako Vlada nastavi sa dosadašnjom politikom- sva će biti ugašena. Veći problem od gašenja preduzeća je nepostojanje alternative za zapošljavanje ljudi. Svi su sposobni da ugase preduzeća, a suština politike je sposobnost za stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta. Tu sposobnost ova Vlada nema. Srbija danas, na žalost, bez kriterijuma, i protivno ekonomskoj logici, gasi firme koje imaju potencijala i ne dobijaju državne subvencije, poput Prve petoletke, a produžava vek onima koji takvih potencijala nemaju.''