Miroslav Aleksić, predsednik Opštine Trstenik optužuje…

Miroslav Aleksić, predsednik Opštine Trstenik optužuje…

Miroslav Aleksić
Miroslav Aleksić

“Saša Radulović sprečio privatizaciju “Prve petoletke”! – U polemiku Vladimira Đukanovića, poslanika SNS, i Saše Radulovića iz pokreta “Dosta je bilo” uključio se i Miroslav Aleksić, predsednik Opštine Trstenik. On tvrdi da je Radulović glavni krivac za tešku situaciju u kojoj se sada nalazi “Prva petoletka”.

– Javnost je konačno dobila potvrdu onoga što smo godinama govorili. Bivši ministar privrede Saša Radulović je krivac za neuspelu privatizaciju „Prve petoletke“ od strane beloruske kompanije „Amkodor“ i jedan od odgovornih što se ova kompanija danas nalazi pred stečajem. Bilo je potrebno da prođu dve godine da javnost i radnici „Prve petoletke“ konačnu saznaju istinu o krivcu za propast pregovora a potvrda je došla, ni manje ni više, nego iz redova onih koji su Sašu Radulovića postavili na mesto ministra privrede. – kazao je Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije i Opštine Trstenik.

Beloruska kompanija „Amkodor“ je 2013. godine bila spremna da privatizuje tri „Petoletkine“ fabrike – Servoupravljači, TMO i Cilindri. Belorusi su bili voljni da ulože 15 miliona evra u proizvodnju i zadrže 600 radnika ali su nakon razgovora sa tadašnjim ministrom privrede Sašom Radulovićem odustali od kupovine.

Aleksić tvrdi da je stečaj pred kojim se „Petoletka“ nalazi posledica „igre skrivanja krivaca“.

– Takva igra prikrivanja odgovornih lica, zbog političkog interesa Srpske napredne stranke, baš kao i radnike „Prve petoletke“ vodi građane Srbije na rub egzistencije i sa time se, konačno, mora prestati. – dodaje Aleksić.

Miroslav Aleksić i Saša Rašković, član Opštinskog veća Trstenik, su početkom avgusta podneli ostavke na mesto u Nadzornom odboru „Prve petoletke“ jer smatraju da „država i sadašnje rukovodstvo guraju kompaniju u stečaj“.

S.M.

Rasinski parlament

ostavite komentar

Create AccountLog In Your Account