URS predlaže Samit dijaspore Rasinskog okruga

URS predlaže Samit dijaspore Rasinskog okruga

Komentari su isključeni na URS predlaže Samit dijaspore Rasinskog okruga

I posle godinu i po dana rada nove vlasti građani Kruševca ne osećaju promene na bolje. Nemamo skoro nikakvih investicija u gradu, ni greenfield ni brownfield, nema značajnijeg ulaganja stranog kapitala ni u Kruševcu, ni u okolnim mestima. – izjavio je na koferenciji za novinare Adam Đokić, kordinator stručnih timova URS Kruševac.

Đokić podseća da je izgradnja autoputa Pojate – Preljina nije započela ove godine, iako je gradonačelnik to obećao u svom ekspozeu.

– Autoput Pojate – Preljina sve više liči na aerodrom Rosulje, samo još jedna zanimljiva mogućnost koju je u ovom kraju nemoguće ostvariti. Svedoci smo masovnog napuštanja radnih mesta od strane radnika firmi u restrukturiranju uz socijalni program Vlade Srbije koja im daje neke novce ali oni sa tim novcem ne znaju gde da idu.Napred ne mogu, nazad nemaju gde. Naš gradonačelnik je izuzetno dobro pozicioniran u redovima svoje stranke i možemo da vidimo da je veoma drag gost na mnogim prijemima u Beogradu, ali je nama u Kruševcu potreban i dobar domaćin. – istakao je Đokić.

Kruševac je za godinu i po dana gazdovanja nove vlasti doživeo mnoge, uglavnom kozmetičke promene, ali nema promena u privredi grada a stanje privatnog preduzetništva je slabo, smatraju u URS-u.

– Nema jakih privatnika koji bi bili sposobni i spremni da povuku grad napred. O ekonomsko – socijalnoj situaciji u gradu da i ne govorimo, jer je poznato da u Kruševcu vlada velika nezaposlenost za koju ne vidimo da ova vlast ima rešenja. Ujedinjeni regioni Srbije vide da vlast nema ideja kako da se ova situacija popravi, da dođe do novih investicija, novog zapošljavanja, nove nade za naše građane. Naš predlog je okretanje dijaspori. Naša dijaspora je više puta bila izigrana, od nje se tražilo da donese i ostavi pare na teren Srbije, a srce može da ostane i u Švedskoj, Americi ili Australiji. Na osnovu naših kontakata i razgovora sa ljudima iz dijaspore shvatili smo da postoji potreba, a za to ima i mogućnosti, da se organizuje Samit dijaspore Rasinskog okruga. – zaključio je Adam Đokić.

Slaviša Milenković

Povezani sadržaji

Politički život u Kruševcu ne postoji

Komentari su isključeni na Politički život u Kruševcu ne postoji

Krivična prijava protiv NN lica iz ministarstva rudarstva

Komentari su isključeni na Krivična prijava protiv NN lica iz ministarstva rudarstva

Dinkić sutra u Aleksandrovcu i Kruševcu

Komentari su isključeni na Dinkić sutra u Aleksandrovcu i Kruševcu

Prešli u SNS da suprugama sačuvaju radno mesto

Komentari su isključeni na Prešli u SNS da suprugama sačuvaju radno mesto

Izbori, izgleda, i dalje traju…

Komentari su isključeni na Izbori, izgleda, i dalje traju…

Siledžije ne posustaju

Komentari su isključeni na Siledžije ne posustaju

Sve ćemo znati za koji dan

Komentari su isključeni na Sve ćemo znati za koji dan

Svi kruševački ministri

Komentari su isključeni na Svi kruševački ministri

Konačni rezultat: SNS 158, SPS 44, DS 19, NDS 18, MANJINE 11

Komentari su isključeni na Konačni rezultat: SNS 158, SPS 44, DS 19, NDS 18, MANJINE 11

Create AccountLog In Your Account