URS predlaže Samit dijaspore Rasinskog okruga

URS predlaže Samit dijaspore Rasinskog okruga

Komentari su isključeni na URS predlaže Samit dijaspore Rasinskog okruga

I posle godinu i po dana rada nove vlasti građani Kruševca ne osećaju promene na bolje. Nemamo skoro nikakvih investicija u gradu, ni greenfield ni brownfield, nema značajnijeg ulaganja stranog kapitala ni u Kruševcu, ni u okolnim mestima. – izjavio je na koferenciji za novinare Adam Đokić, kordinator stručnih timova URS Kruševac.

Đokić podseća da je izgradnja autoputa Pojate – Preljina nije započela ove godine, iako je gradonačelnik to obećao u svom ekspozeu.

– Autoput Pojate – Preljina sve više liči na aerodrom Rosulje, samo još jedna zanimljiva mogućnost koju je u ovom kraju nemoguće ostvariti. Svedoci smo masovnog napuštanja radnih mesta od strane radnika firmi u restrukturiranju uz socijalni program Vlade Srbije koja im daje neke novce ali oni sa tim novcem ne znaju gde da idu.Napred ne mogu, nazad nemaju gde. Naš gradonačelnik je izuzetno dobro pozicioniran u redovima svoje stranke i možemo da vidimo da je veoma drag gost na mnogim prijemima u Beogradu, ali je nama u Kruševcu potreban i dobar domaćin. – istakao je Đokić.

Kruševac je za godinu i po dana gazdovanja nove vlasti doživeo mnoge, uglavnom kozmetičke promene, ali nema promena u privredi grada a stanje privatnog preduzetništva je slabo, smatraju u URS-u.

– Nema jakih privatnika koji bi bili sposobni i spremni da povuku grad napred. O ekonomsko – socijalnoj situaciji u gradu da i ne govorimo, jer je poznato da u Kruševcu vlada velika nezaposlenost za koju ne vidimo da ova vlast ima rešenja. Ujedinjeni regioni Srbije vide da vlast nema ideja kako da se ova situacija popravi, da dođe do novih investicija, novog zapošljavanja, nove nade za naše građane. Naš predlog je okretanje dijaspori. Naša dijaspora je više puta bila izigrana, od nje se tražilo da donese i ostavi pare na teren Srbije, a srce može da ostane i u Švedskoj, Americi ili Australiji. Na osnovu naših kontakata i razgovora sa ljudima iz dijaspore shvatili smo da postoji potreba, a za to ima i mogućnosti, da se organizuje Samit dijaspore Rasinskog okruga. – zaključio je Adam Đokić.

Slaviša Milenković

Povezani sadržaji

Siledžije ne posustaju

Komentari su isključeni na Siledžije ne posustaju

Izbori, izgleda, i dalje traju…

Komentari su isključeni na Izbori, izgleda, i dalje traju…

Počinje sakupljanje 30 000 potpisa za Narodnu inicijativu za narodnog poslanika

Komentari su isključeni na Počinje sakupljanje 30 000 potpisa za Narodnu inicijativu za narodnog poslanika

Akcija na Slobodištu

Komentari su isključeni na Akcija na Slobodištu

Istraživanje Centra za demokratiju i razvoj: Za SNS bi glasalo 43,5 odsto birača!

Komentari su isključeni na Istraživanje Centra za demokratiju i razvoj: Za SNS bi glasalo 43,5 odsto birača!

Rezultati izbora u Kruševcu

Komentari su isključeni na Rezultati izbora u Kruševcu

Da li ovo sluti na nešto, ili se opet varam…?

Komentari su isključeni na Da li ovo sluti na nešto, ili se opet varam…?

Konačni rezultat: SNS 158, SPS 44, DS 19, NDS 18, MANJINE 11

Komentari su isključeni na Konačni rezultat: SNS 158, SPS 44, DS 19, NDS 18, MANJINE 11

Create AccountLog In Your Account