Dragana Barišić

Dragana-Barisic
Dragana Barišić

Ime i prezime: Dr Dragana Barišić

Zanimanje: Lekar – psihijatar
Obrazovanje: Medicinski fakultet u Beogradu
Javna funkcija: Narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije
Stranka: Srpska napredna stranka
Mesto rođenja: Kruševac
Godina rođenja: 1975.

Biografija:
Dr Dragana Barišić je narodna poslanica Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, izabrana na izborima 2016. godine na listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“.

Ovo je njen drugi mandat kao narodne poslanice u Skupštini Srbije, jer je prvi put izabrana na izborima 2014. godine.

Pre toga je, od 2012. do 2014. godine, bila odbornica u Skupštini Grada Kruševca.

Članica je Odbora za zdravlje i porodicu u Skupštini Srbije, zamenica člana u odborima za ustavna pitanja i zakonodavstvo i za administrativno – budžetska i mandatno – imunitetska pitanja.

Političku karijeru dr Barišić je započela kao članica Srpske radikalne stranke (SRS), ali je po osnivanju SNS prešla u ovu političku partiju.

U žižu interesovanja javnosti dr Dragana Barišić je dospela septembra 2016. godine kada je kontrola Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje utvrdila je da u isto vreme bila na sednicama Skupštine Srbije i radila puno radno vreme u kruševačkoj Bolnici!

Prema zvaničnim podacima ona je u 2015. godini prisustvovala na 167 sednica parlamenta, a u istom periodu, navodi se u izveštaju kontrole, da “radna lista Psihijatrijskog odeljenja sadrži podatke da je zaposleni radio pun fond časova za svaki mesec za čitav kontrolisani period“.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, dr Dragana Barišić od aprila 2014. godine od Opšte bolnice prima 70.000 dinara mesečno, 27.000 kao poslanički dodatak u Skupštini Srbije i još 10.000 dinara kao članica Upravnog odbora Zavoda za javno zdravlje.

Vlasnica je dvosobnog stana od 49 kvadrata i automobile marke “Opel korsa” iz 2005. godine.

Facebook: https://www.facebook.com/barisicdragana

Twitter: https://twitter.com/Dragana_Barisic

 

Create AccountLog In Your AccountSkip to content