Радикали поручују “И Косово и Русија!”

Радикали поручују “И Косово и Русија!”

Komentari su isključeni na Радикали поручују “И Косово и Русија!”
Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић, вођа Образа Младен Обрадовић и председник СНП „Наши“ Иван Ивановић свечано су обележили велики верски, национални и државни празник Сретења.
Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић, вођа Образа Младен Обрадовић и председник СНП „Наши“ Иван Ивановић свечано су обележили велики верски, национални и државни празник Сретења.

Након јутарње литургије, на споменик вођи Првог српског устанка положили су венац захвалности на коме је стајало „Бесмртном Вожду Карађорђу, оцу Србије, његови верни синови“. Пред спомеником Карађорђу у Орашцу, развијен је велики транспарент са слоганом под којим ће радикали наступати на предстојећим изборима.

Немања Шаровић је истакао да је Карађорђево надвременско завештање надахњује и данашње генерације родољуба, те да је прослава двестадесете годишњице од Првог српског устанка показује да ће вечно живети дух слободарских хероја који су беспримерним јунаштвом и личном жртвом избавили наш народ из ропства и безнађа.

 

По речима Шаровића „Србија никад неће остати без хероја јер у свакој генерацији постоји група оних којима су образ и част изнад сваке личне користи, оних који су спремни да истрпе и опасности и прогоне зарад добра и слободе свог народа, оних који никад неће напустити светосавски пут ни косовски завет, упркос многим уценама,  притисцима и прогону.

Вођа Образа Младен Обрадовић истакао је да „избори нису само друштвена игра за малу и велику „рокаду“ увек истих фигура којима управља рука невидљивих мастора“, већ одлична прилика „да покажемо како нисмо народ без традиције и сећања, како и даље високо изнад себе уздижемо крсташ-барјак српства, исти онај који нас је храбрио и снажио у најтежим тренуцима српске борбе за опстанак, али и за достојанствено постојање на карти света. Српски народ мошда није чувен по дужини граница или моћној индустрији, али су нас сви одувек поштовали због нашег поносног националног духа и бескомпромисног инсистирања на одбрани свог Предања“.

 

Председник Српског народног покрета Наши, Иван Ивановић, поручио је да је „смисао Сретења у непрекинутој вези између духа Карађорђевих устаника и истог таквог духа који и данас опстаје и живи у српском народу а не у формалном парадирању и пренемагању оних који са Сретењем имају везе исто колико и потомци Аганлије и Кучук Алије“.

 

Ивановић је додао да „предизборни слоган патриотских снага – И КОСОВО И РУСИЈА! – није облик уобичајене „маркетиншке комуникације“, већ најкраћи опис суштине националног програма наше отаџбинске коалиције. Ми никада нећемо одустати од Косова као најважнијег дела српске територије и никад нећемо заборавити да је Русија наш вечни и често спасоносни савезник. Косово без руске помоћи неће остати српско, али ни Србија без Косова и Русије у себи не носи ништа стварно српско и отаџбинско, већ само сабласно јечи као празна љуштура без икаквог садржаја“, закључио је председник СНП Наши.

Извор: (Србин.инфо)

 

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

Radikali pitaju ko su donatori koji će platiti doček Nove godine na trgu!?

Komentari su isključeni na Radikali pitaju ko su donatori koji će platiti doček Nove godine na trgu!?

Republički izbori ? Verovatno…

Komentari su isključeni na Republički izbori ? Verovatno…

Politički život u Kruševcu ne postoji

Komentari su isključeni na Politički život u Kruševcu ne postoji

Svi kruševački ministri

Komentari su isključeni na Svi kruševački ministri

Radikali traže ostavku direktorke PU „Nata Veljković“

Komentari su isključeni na Radikali traže ostavku direktorke PU „Nata Veljković“

“Naprednjaci da smene Tasića!”

Komentari su isključeni na “Naprednjaci da smene Tasića!”

Da li ovo sluti na nešto, ili se opet varam…?

Komentari su isključeni na Da li ovo sluti na nešto, ili se opet varam…?

Protiv “medijskog mraka”, ali…

Komentari su isključeni na Protiv “medijskog mraka”, ali…

Tribina podrške Vojislavu Šešelju

Komentari su isključeni na Tribina podrške Vojislavu Šešelju

Počinje sakupljanje 30 000 potpisa za Narodnu inicijativu za narodnog poslanika

Komentari su isključeni na Počinje sakupljanje 30 000 potpisa za Narodnu inicijativu za narodnog poslanika

Create AccountLog In Your Account