“Zajedno za Srbiju” traži smanjenje broja odbornika u lokalnoj skupštini

“Zajedno za Srbiju” traži smanjenje broja odbornika u lokalnoj skupštini

Odbornička grupa “Zajedno za Srbiju” pokrenula je inicijativu da se u Skupštini Grada Kruševca broj odbornika sa sadašnjih 70 smanji na 50.

– Navedenom promenom Statuta Grada Kruševca omogućilo bi se da broj odbornika u skupštinskom sazivu nakon predstojećih lokalnih izbora bude manje. Time bi se postigla bolja efikasnost i ekonomičnost u funkcionisanju najvišeg organa lokalne vlasti. Smanjenje broja odbornika bilo bi u skladu sa najavljenim smanjenjem broja poslanika u Narodnoj skupštini Srbije i podržava sve argumente koje u prilog tome iznose najviši državni organi i institucije. – kažu u Odborničkoj grupi “Zajedno za Srbiji”.

U Skupštini Grada Kruševca vladajuću većinu čine SNS sa 29, DSS sa četiri i SPS-JS sa 13 odbornika. U opoziciji su Demokratska stranka, koja u dve odborničke grupe ima 14 odbornika, “Zajedno za Srbiju” sa pet i petorica nezavisnih odbornika.

Djidić Miodrag
Djidić Miodrag

– Uradili smo analizu nastupa odbornika na sednicama. U raspravama aktivno učestvuje dvadesetak odbornika. Više od polovine odbornika, uglavnom iz vladajuće većine, se za ove tri godine nikada nije javilo za reč, niti je diskutovalo. To je još jedan od razloga za smanjenje broja odbornika. – smatra Miodrag Đidić, šef odborničke grupe “Zajedno za Srbiju”.

S.M.

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

Siledžije ne posustaju

Komentari su isključeni na Siledžije ne posustaju

Prekomponovanje lokalne vlasti u Kruševcu?

Komentari su isključeni na Prekomponovanje lokalne vlasti u Kruševcu?

Zajedno za Srbiju podržava raskid ugovora sa vlasnicima “TRAJALA”

Komentari su isključeni na Zajedno za Srbiju podržava raskid ugovora sa vlasnicima “TRAJALA”

Rezultati izbora u Kruševcu

Komentari su isključeni na Rezultati izbora u Kruševcu

Izbori za članove Saveta mesnih zajednica u Varvarinu 5. februara

Komentari su isključeni na Izbori za članove Saveta mesnih zajednica u Varvarinu 5. februara

Opozicija kritikuje vlast zbog katastrofalnog stanja budžeta

Komentari su isključeni na Opozicija kritikuje vlast zbog katastrofalnog stanja budžeta

Konferencija za medije u ZZS

Komentari su isključeni na Konferencija za medije u ZZS

Krasić: “Novi namet za poljoprivrednike!”

Komentari su isključeni na Krasić: “Novi namet za poljoprivrednike!”
komentara
 • Kakvi su im rezultati, moglo bi se i bez skupstine… 70, 50 ili 0 – na kraju dodje na isto.

 • Neobavesteni gradjanin

  15.05.2015. at 08:03

  Samo jedna mala ispravka. Odbornicka grupa SPS-JS ne postoji. To su dve odbornicke grupe – zasebne. A odbornicka grupa DSS od proslog zasedanja skupstine nosi naziv DSS-PV (Demokratska stranka Srbije – Pokret Veterana) i ima 5 odbornika.Malo tacnosti i preciznosti zarad istine, nije na odmet.

 • Rezultati lokalne vlasti u Krusevcu su sjajni mozda bi trebalo povecati broj odbornika na 300 da bi imali mogucnost da se sto veci broj SNS botova zaposli
  Takodje tesko je razgraniciti koji je od direktora javnih preduzeca uspesniji Evo npr direktor Toplanegdin Azdejkovic sve pohvale za njega nikada bolje grejanje u maju temperatura do plus 30 svaka cast Direktor Vovododa gdin Tasic nikad bolja voda hladna providna A tek napredni kadar Markovic iz posl.centra nikada parking mesta nisu bila bolje obelezena prosto svetle u mraku a sta tek reci za direktora JKP Krusevac mag javnih nabavki i tendera

 • Komentari su zatvoreni.

  Create Account



  Log In Your Account