Радикали поручују “И Косово и Русија!”

Радикали поручују “И Косово и Русија!”

Komentari su isključeni na Радикали поручују “И Косово и Русија!”
Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић, вођа Образа Младен Обрадовић и председник СНП „Наши“ Иван Ивановић свечано су обележили велики верски, национални и државни празник Сретења.
Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић, вођа Образа Младен Обрадовић и председник СНП „Наши“ Иван Ивановић свечано су обележили велики верски, национални и државни празник Сретења.

Након јутарње литургије, на споменик вођи Првог српског устанка положили су венац захвалности на коме је стајало „Бесмртном Вожду Карађорђу, оцу Србије, његови верни синови“. Пред спомеником Карађорђу у Орашцу, развијен је велики транспарент са слоганом под којим ће радикали наступати на предстојећим изборима.

Немања Шаровић је истакао да је Карађорђево надвременско завештање надахњује и данашње генерације родољуба, те да је прослава двестадесете годишњице од Првог српског устанка показује да ће вечно живети дух слободарских хероја који су беспримерним јунаштвом и личном жртвом избавили наш народ из ропства и безнађа.

 

По речима Шаровића „Србија никад неће остати без хероја јер у свакој генерацији постоји група оних којима су образ и част изнад сваке личне користи, оних који су спремни да истрпе и опасности и прогоне зарад добра и слободе свог народа, оних који никад неће напустити светосавски пут ни косовски завет, упркос многим уценама,  притисцима и прогону.

Вођа Образа Младен Обрадовић истакао је да „избори нису само друштвена игра за малу и велику „рокаду“ увек истих фигура којима управља рука невидљивих мастора“, већ одлична прилика „да покажемо како нисмо народ без традиције и сећања, како и даље високо изнад себе уздижемо крсташ-барјак српства, исти онај који нас је храбрио и снажио у најтежим тренуцима српске борбе за опстанак, али и за достојанствено постојање на карти света. Српски народ мошда није чувен по дужини граница или моћној индустрији, али су нас сви одувек поштовали због нашег поносног националног духа и бескомпромисног инсистирања на одбрани свог Предања“.

 

Председник Српског народног покрета Наши, Иван Ивановић, поручио је да је „смисао Сретења у непрекинутој вези између духа Карађорђевих устаника и истог таквог духа који и данас опстаје и живи у српском народу а не у формалном парадирању и пренемагању оних који са Сретењем имају везе исто колико и потомци Аганлије и Кучук Алије“.

 

Ивановић је додао да „предизборни слоган патриотских снага – И КОСОВО И РУСИЈА! – није облик уобичајене „маркетиншке комуникације“, већ најкраћи опис суштине националног програма наше отаџбинске коалиције. Ми никада нећемо одустати од Косова као најважнијег дела српске територије и никад нећемо заборавити да је Русија наш вечни и често спасоносни савезник. Косово без руске помоћи неће остати српско, али ни Србија без Косова и Русије у себи не носи ништа стварно српско и отаџбинско, већ само сабласно јечи као празна љуштура без икаквог садржаја“, закључио је председник СНП Наши.

Извор: (Србин.инфо)

 

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

I definitivno – izbori na svim nivoima

Komentari su isključeni na I definitivno – izbori na svim nivoima

Šešelj u Kruševcu 4. marta!

Komentari su isključeni na Šešelj u Kruševcu 4. marta!

Dejan Marinković novi lider kruševačkih radikala

Komentari su isključeni na Dejan Marinković novi lider kruševačkih radikala

Tribina podrške Vojislavu Šešelju

Komentari su isključeni na Tribina podrške Vojislavu Šešelju

Duvnjak: “Jedino Šešelj može da stane na put ovim diktatorima!”

Komentari su isključeni na Duvnjak: “Jedino Šešelj može da stane na put ovim diktatorima!”

Potpisi protiv Šešeljevog izručenja Hagu

Komentari su isključeni na Potpisi protiv Šešeljevog izručenja Hagu

Četvrtina Kruševljana u političkim strankama

Komentari su isključeni na Četvrtina Kruševljana u političkim strankama

Create AccountLog In Your AccountSkip to content