“1 od 5 miliona” u Kruševcu

“1 od 5 miliona” u Kruševcu

“1 od 5 miliona” u Kruševcu

Komentari su isključeni na “1 od 5 miliona” u Kruševcu

Večeras je nekoliko stotina Kruševljana učestvovalo u protestnoj šetnji “1 od 5 miliona”.

Imamo utisak da svi oni koji se udružuju u mrežu prvo u Beogradu, a onda i na lokalu predstavljaju jednu hajdučku družinu, dahije koje vladaju svojim gradovima bogateći se na račun gradjana i naroda, uskraćujući mu bilo koju šansu da ostvari bilo kakav život. Zato mi moramo da se odupremo, jer ako to ne učinimo niko nam pomoći neće, nema pomoći ni iz Rusije, ni iz Amerike, mi smo ti koji rešavamo svoju sudbinu“ poručio je okupljenima u Kruševcu glumac Branislav Lečić.

Kazao je da je vreme da se to učini jer je sam sebi dosadio da sa megafonom ide po trgovima, da sluša bubnjeve i pištaljke.

Ne mogu da verujem da posle toliko godina od 1991.godine još uvek moramo da idemo po trgovima i da govorimo ljudima da su ljudi, ne sme da bude nikoga ko će uterati strah čoveku, narodu, sprečiti ga da misli svojom glavom, da se bori za svoj interes. Srbija propada jer nema normalnog sistema i konkurencije, zato što je sve lažno, zato što možeš da uspeš jedino ako si njihov“ rekao on.

Kruševljanin Nebojša Cvetanović pročitao je pismo Jovice Nikolića, koji se 1999. godine sa 19 godina, kao vojnik borio na Košarama, gde je bio ranjen.

Bio sam mlad i ponosan vojnik na braniku Srbije, na Košarama sam branio Srbiju, slobodu, gradjane Srbije, 10.maja u napadu avijacije dobijam više gelera od kojih jedan u predelu bubrega, te noći je poginulo mnogo braće i heroja, mnogo nas je ranjeno, tada nismo ni slutili da ćemo biti zaboravljeni, odbačeni“ stoji u pismu.

Naveo je da je pokušavao da nadje posao, radio na gradjevini, u medjuvremenu formirao porodicu te da je nakon svega morao da ode u inostranstvo kako bi zaradio za život.

Sloboda nema cenu, kada je najhladnije, kada je najteže, kada vas je malo protiv gomile, setite se da nema nazad i nema povlačenja, jer iza je Srbija. Ako sam ja sa 19 godina morao da budem junak sa Košara, vi ste danas moji heroji sa ulica, za moju decu, uza našu decu, za sve generacije koje dolaze i one koji odlaze, za život, za obraz za čast, jer tako mora“ navedeno je u pismu.

Studentkinja prava Milica Mihajlović podsetila je da su zahtevi gradjana Kruševca koji protestuju da gradonačelnica Jasmina Palurović, gradski većnici i članovi Nadzornog odbora Gradske toplane podnesu ostavke, da naredna tri računa za grejanje budu umanjena za polovinu, da Kruševac bude „bezbedan grad kojim ne upravljaju kriminalni klanovi“, da zdravstveni radnici imaju bolje uslove za rad, a pacijenti bolje uslove lečenja, da gradjani dobijaju pravovremene i istinite informacije i pravo na drugačije mišljenje, te da Vučić podnese ostavku.

Rasinski Parlament

Povezani sadržaji

Izbori za članove Saveta mesnih zajednica u Varvarinu 5. februara

Komentari su isključeni na Izbori za članove Saveta mesnih zajednica u Varvarinu 5. februara

PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO FABRIKU KABLOVA U TRSTENIKU: Posao za 1.000 radnika!

Komentari su isključeni na PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO FABRIKU KABLOVA U TRSTENIKU: Posao za 1.000 radnika!

Svi kruševački ministri

Komentari su isključeni na Svi kruševački ministri

Rastući značaj tehnologije u obrazovanju

Komentari su isključeni na Rastući značaj tehnologije u obrazovanju

Smisao bavljenja politikom

Komentari su isključeni na Smisao bavljenja politikom

I definitivno – izbori na svim nivoima

Komentari su isključeni na I definitivno – izbori na svim nivoima

“1 od 5 miliona” u Trsteniku

Komentari su isključeni na “1 od 5 miliona” u Trsteniku

ZLA SUDBINA NOVINARA U MANJIM GRADOVIMA: Prete im, tuku, uskraćuju pravo na rad…

Komentari su isključeni na ZLA SUDBINA NOVINARA U MANJIM GRADOVIMA: Prete im, tuku, uskraćuju pravo na rad…

Prođoše i izbori…

Komentari su isključeni na Prođoše i izbori…

Create AccountLog In Your AccountSkip to content