Aleksandar Sorman o “ekskurziji na Hilandar u organizaciji gradonačelnika Gašića”

Aleksandar Sorman o “ekskurziji na Hilandar u organizaciji gradonačelnika Gašića”

Komentari su isključeni na Aleksandar Sorman o “ekskurziji na Hilandar u organizaciji gradonačelnika Gašića”

Razlog zašto sam rešio da pišem je prošlonedeljna ekskurzija do Hilandara i Zejtinlika, uz nezaobilaznu šoping turu po Solunu, u organizaciji Bratislava Gašića i rukovodstva grada.

Sve ovo ne bi bilo čudno da živimo u državi blagostanja, da živimo u gradu sa perspektivom, gde se otvaraju nova radna mesta a mladi ljudi žele da žive u Kruševcu, školuju se i zasnivaju svoje porodice.

Nažalost, mi živimo u gradu u kojem je samo tri dana pre ekskurzije po Grčkoj preko 300 radnika ostalo bez posla a tri firme ugašene. Govorimo o radnicima “Uljare”, “Zvezde” i “Savremenog doma” kao i o njihovim porodicama. Postavljam pitanje gradonačelniku: “Da li će ti roditelji, radnici ugašenih preduzeća, sutra imati novca da svoju decu pošalju do Grčke na ekskurziju?” Na fotografijama možemo videti da je gradonačelnik sa sobom poveo i svog sina!

Kako je navedeno na sajtu Grada Kruševca ova poseta Hilandaru trebala je da bude “na duhovnu blagodat i korist svih građana koje predstavljaju”.

Gradonačelnik Kruševca treba da zna da nam sa neba sigurno neće pasti investicije i nova radna mesta a on bi, kao diplomirani ekonomista i dugogodišnji uspešan privrednik, kako sebe predstavlja, trebao da zna kako se dolazi do investitora i novih radnih mesta. Ne bih nastavio da pišem da je gradonačelnik otvorio barem 1.500 od obećanih 5.000 radnih mesta tokom predizborne kampanje. Nažalost, svedoci smo da se u Kruševcu ne otvaraju radna mesta, nema investicija a postoji opasnost da grad ostane bez još 1.500 radnih mesta posle Nove godine a reč je o radnicima “14.oktobra”.

Gradonačelnik Kruševca i direktori javnih preduzeća su sebi dozvolili luksuz da iz sopstvenih sredstava, kako piše na gradskom sajtu, finansiraju ekskurziju do Grčke. Treba ih podsetiti da oni svoje prihode ostvaruju isključivo iz budžeta grada, neki od njih već decenijama unazad, kao što je slučaj sa kruševačkom dinastijom Krokobabića (Tasića), koji pune građani. Isti ti građani su onomad ostali bez svoje kore hleba. Moram da pitam “politički establišment grada” da li su svesni u kakvim se problemima danas Kruševac nalazi i da li imaju rešenje?

Navešću samo neke od većih problema.

– Problemi sa grejanjem u pojedinim delovima grada koji od početka grejne sezone nisu imali grejanje.
– Problem sa ultrazvukom na ginekologiji. Gradonačelnik se hvalio da je jednim pozivom nadležnom ministarstvu smenio doktora Katančevića sa mesta direktora Ribarske banje. Nadamo se da jednim pozivom sada može da izdejstvuje popravku neophodnog ultrazvuka ili je taj poziv već “istrošio” kako bi se obračunao sa političkim neistomišljenicima.
– Neefikasnost Gradske uprave
– Problemi u kruševačkim vrtićima. Nedostatak igračaka, loši uslovi za boravak dece, neisplaćene plate vaspitačicama…
– Kašnjenje u isplati naknada porodiljama.

Postoji još niz velikih problema u kojima Kruševac grca dok je rukovodstvo na ekskurziji.

Postoje i oni manji problemi građana kojis u nevidljivi gradskom rukovodstvu a koje svakodnevno mogu da čujem u razgovorima ili da pročitam na sajtu Kontakt centra, koji uzgred budi rečeno, gradonačelnik prisvaja kao svoj projekat iako nije urađen u njegovom mandatu.

Građani traže od Direkcije za urbanizam da zameni pregorele sijalice po selima i u gradu dok na njihove zahteve nema odgovora od nadležnih institucija. Pitaju se kada će poečti sanacija Garskog potoka, kada će okrpiti udarne rupe, sanirati trotoare nakon radova JKP “Vodovod” i JKP “Toplana”, kada će biti izgrađene rampe za invalide na zgradama ustanova od javnog značaja, kada će biti organizovano iznošenje smeća u selu Đunis i niz drugih problema za koje ova vlast nema sluha ili ne stiže da ih reši od mnogobrojnih putovanja po inostranstvu poslednjih meseci.

Nažalost, putovanja ili sada možemo slobodno reći ekskurzije Bratislava Gašića, su još uvek bez vidljivih rezultata.

Na ovim primerima građani Kruševca mogu da vide kakvu neodgovornu i bahatu vlast imaju. Vlast koja ima isključivo lični interes a oličenje toga je Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca.

Autor teksta: Aleksandar Sorman

Tekst je preuzet sa sajta Gradskog odbora DS Kruševac

Slaviša Milenković

Povezani sadržaji

Drugi pišu: Lokalna vlast tek nakon formiranja Vlade Srbije?

Komentari su isključeni na Drugi pišu: Lokalna vlast tek nakon formiranja Vlade Srbije?

Demokrate o stanju u IMK “14. oktobar”

Komentari su isključeni na Demokrate o stanju u IMK “14. oktobar”

Gašić uzeo kredite koje ne može da vrati!

Komentari su isključeni na Gašić uzeo kredite koje ne može da vrati!

Evrofilija na izdisaju

Komentari su isključeni na Evrofilija na izdisaju

Politički život u Kruševcu ne postoji

Komentari su isključeni na Politički život u Kruševcu ne postoji

Lekari kolo vode

Komentari su isključeni na Lekari kolo vode

Prešli u SNS da suprugama sačuvaju radno mesto

Komentari su isključeni na Prešli u SNS da suprugama sačuvaju radno mesto

I penzioneri se bore za vlast

Komentari su isključeni na I penzioneri se bore za vlast

Četvrtina Kruševljana u političkim strankama

Komentari su isključeni na Četvrtina Kruševljana u političkim strankama

Istraživanje Centra za demokratiju i razvoj: Za SNS bi glasalo 43,5 odsto birača!

Komentari su isključeni na Istraživanje Centra za demokratiju i razvoj: Za SNS bi glasalo 43,5 odsto birača!

Create AccountLog In Your AccountSkip to content