Aleksić: “Bačevićevo ministarstvo falsifikovalo dokumenta!”

Aleksić: “Bačevićevo ministarstvo falsifikovalo dokumenta!”

Komentari su isključeni na Aleksić: “Bačevićevo ministarstvo falsifikovalo dokumenta!”
20131115 urs ts
Miroslav Aleksić, predsednik Opštine Trstenik

 

Opština Trstenik podneće krivične prijave protiv Milana Bačevića, ministra rudarstva, i službenika u ovom ministarstvu, jer su falsifikovali i antidatirali dokumenta kako bi preduzeću „Srbijanikl“ produžili rešenje za obavljanje istražnih radova na teritoriji Trstenika.

–  Podnećemo tužbu Upravnom sudu u Beogradu kako bi oborili rešenje koje je izdalo Ministarstvo rudarstva. Juče su naši pravnici pregledali deo dokumentacije i uverili se da su delovodni brojevi precrtavani i antidatirani. Krivičnu prijavu podnećemo i protiv firme “Jantar grupa” koja je uradila falsifikovani izveštaj o navodno obavljenim istraživanjima, iako do njih nikada nije došlo na teritoriji Opštine Trstenik. – kaže Miroslav Aleksić, predsednik Opštine Trstenik.

Četvoročlani tim iz Trstenika u četvrtak je iz Ministarstva rudarstva izbacila policija. Nakon što su od službenika tražili da vide delovodnik u kojem je zaveden zahtev za istraživanje nikla, kao i glavni projekat, došlo je do rasprave, a onda je pozvana policija.

Bačevića treba smeniti, jer je napravio neviđeni skandal falsifikujući dokumentaciju čime je učinjeno krivično delo. Sve to radi da bi uzeo proviziju od interesnih grupa koje žele da eksploatišu nikla na području trsteničke opštine. – dodaje Aleksić.

U lokalnoj vlasti ističu da sve političke stranke osim SNS, koja ne sme da se odupre centrali stranke, imaju identičan stav kada su u pitanju istražne radnje rude nikla. U proteklih nedelju dana sakupljeno je više od 10.000 potpisa građana Trstenika i okoline koji se protiv istraživanjima.

Trsteničani tvrde da je osnivač “Srbija nikla” firma sa Malte, a da je direktor državljanin Australije i tvrde da ova kompanija nikada nije dala lokalnoj samoupravi garancije u vezi istraživanja.

Slaviša Milenković

Create AccountLog In Your AccountSkip to content