Demokrate protiv naprednjaka: tepih, brašno i domaći izdajnici!

Demokrate protiv naprednjaka: tepih, brašno i domaći izdajnici!

Povodom tri godine vlasti SNS u Kruševcu predstavnici Demokratske stranke i SNS razmenili su međusobne optužbe za teško stanje u gradu.

Milivoje Jevremović, Demokratska stranka
Milivoje Jevremović, Demokratska stranka

– U ponedeljak, 29. juna, navršilo se tačno tri godine neograničene, apsolutne i štetočinske vlasti Bratislava Gašića i SNS u Kruševcu. Od opširnog ekspozea i velikih obećanja pre tri godine dobili smo samo asfaltiranje ulica i popločavanje grada. – navodi Milivoje Jevremović, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Demokratske stranke.

Jevremović kaže da je umesto investicionog ulaganja na Košijskom polju dobijena samo maketa aviona, podseća da nema kancelarije za brze odgovore, a da su veliki privredni sistemi, “14. oktobar”, “Župa” i Fabrika ulja u predstečajnom postupku.

– Nismo dobili 100 gradilišta u 100 sela, smanjene su naknade trudnicama i porodiljama, nema autoputa Pojate – Požega i bržeg povezivanja sa Koridorom 10, nije ispitana privatizacija i nisu nađeni krivci za sve sprovedene privatizacije, tako da su građani ostali bez odgovora ko je odgovoran za lošu privatizaciju u Kruševcu. – nabraja Jevremović.

Naprednjaci oštro odgovaraju na pobrojane optužbe.

– Zbog opstrukcije koju vrši DS preko svojih plaćenika, koje možemo nazvati izdajnicima svog naroda, koči se početak radova na lokaciji Stari aerodrom, ali neće za dugo. Više investitora čeka na realizaciju tog projekta. Što se tiče preduzeća, SNS ih je zatekla na vešalima na koja ih je postavila upravo DS. Žao nam je što neka od njih, možda, neće biti spasena, ali za smrt pacijenta koji je ubijen, ne krivi se lekar, već ubica. Kada se krivci za lošu privatizaciju budu procesuirali, teško da će imati ko da ugasi svetlo u DS. Tačno je da se sa Koridorom 10 stalo, ali zato što se Vlada koju je činila DS ugradila čak 56 miliona evra u finansijsku vrednost projekta. Od realnih 111 miliona evra, koliko treba za realizaciju projekta, tražili su 167 miliona evra i oterali investitore! – uverava Predrag Vukićević, potpredsednik Gradskog odbora SNS.

Predrag Vukićević, Srpska napredna stranka
Predrag Vukićević, Srpska napredna stranka

Vukićević je najavio skora hapšenja onih koji su krivi za loše privatizacije u Kruševcu.

– Svi znamo da je hapšen doktor Katančević, predsednik Gradskog odbora DS, u čijoj se kući nalazi kompletan nameštaj iz Specijalne bolnice Ribarska Banja. Biće hapšenja i za one koji su prodavali firme Bugarima, i za one koji su uništili i doveli do stečaja HI “Župa” i za prodaju “Branka Perišića” i Fabrike ulja. Da podsetimo građane Kruševca da je lično Srđan Milivojević, poznatiji kao Primerak, dobijao šlepere pune brašna od pokojnog vlasnika “Branka Perišića” koje je delio u izbornoj kampanji. – dodaje Vukićević

Demokrate podsećaju da “Kruševac stan”, koji treba da održava zgrade i fasade, nije profunkcionisao ni posle tri godine, da nije otvoren nijedan fakultet u Kruševcu, nije izgrađena višeetažna garaža u centru grada ni uređeno prihvatilište za beskućnike.

– Nisu postavljene biste proslavljenih kruševačkih glumaca Čkalje, Đuze, Taška Načića, Rade Savićević ispred Kulturnog centra, ali smo dobili makete voza i aviona. Sa druge strane, u protekle tri godine vlasti Bratislava Gašića, televizija koja je vlasništvo njegove porodice dobile su 100.000 evra iz budžeta grada i od javnih preduzeća. Za vreme trogodišnje Gašićeve vlasti u kabinet gradonačelnika Kruševca donet je tepih iz prostorija Televizije Plus, a formirana je dokumentacija kao da je kupljen od dobavljača. – tvrdi Jevremović dodajući da “Kruševac ubrzano propada pod vlašću naprednjaka”.

Vukićević podseća da je Bratislav Gašić funkciju gradonačelnika obavljao volonterski, te da je Kruševcu poklonio crkvu Sv. Jovana Krstitelja na Bagdali i oplemenio arhitekturu našeg grada.

– Svesni smo da je prethodnih godina bilo donacija, ali su završavale u rukama DS. Dolaskom SNS na vlast donacije se usmeravaju tamo gde su namenjene. Naravno da je postavljen istorijski eksponat voza, jer zahvaljujući Bratislavu Gašiću voz saobraća kroz Kruševac posle više od deset godina. E, tako će biti i tamo gde je postavljen eksponat aviona. To je simbolika jednog novog Krusevca! – zaključuje Predrag Vukićević, potpredsednik GO SNS u Kruševcu.

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

Raskol u redovima trsteničkih naprednjaka

Komentari su isključeni na Raskol u redovima trsteničkih naprednjaka

Konačni rezultat: SNS 158, SPS 44, DS 19, NDS 18, MANJINE 11

Komentari su isključeni na Konačni rezultat: SNS 158, SPS 44, DS 19, NDS 18, MANJINE 11

“1 od 5 miliona” u Trsteniku

Komentari su isključeni na “1 od 5 miliona” u Trsteniku

Nenad Andrić novi čelnik SNS u lokalu

Komentari su isključeni na Nenad Andrić novi čelnik SNS u lokalu

Počinje sakupljanje 30 000 potpisa za Narodnu inicijativu za narodnog poslanika

Komentari su isključeni na Počinje sakupljanje 30 000 potpisa za Narodnu inicijativu za narodnog poslanika

Preletanje u Varvarinu: iz SPS u SNS

Komentari su isključeni na Preletanje u Varvarinu: iz SPS u SNS

Drugi pišu: Lokalna vlast tek nakon formiranja Vlade Srbije?

Komentari su isključeni na Drugi pišu: Lokalna vlast tek nakon formiranja Vlade Srbije?

15 kandidata iz Rasinskog okruga na dva liste

Komentari su isključeni na 15 kandidata iz Rasinskog okruga na dva liste

Da li ovo sluti na nešto, ili se opet varam…?

Komentari su isključeni na Da li ovo sluti na nešto, ili se opet varam…?

Umetnici optužuju rukovodstvo Kulturnog centra

Komentari su isključeni na Umetnici optužuju rukovodstvo Kulturnog centra
komentara
  • Uf, uf, uf. Ne zna se koji su gori. Od zlog oca i od gore majke.

  • Komentari su zatvoreni.

    Create Account    Log In Your Account    Skip to content