IMOVINSKA KARTA POLITIČARA: Ko je „najteži“ od lokalnih funkcionera u Kruševcu?

IMOVINSKA KARTA POLITIČARA: Ko je „najteži“ od lokalnih funkcionera u Kruševcu?

IMOVINSKA KARTA POLITIČARA: Ko je „najteži“ od lokalnih funkcionera u Kruševcu?

Komentari su isključeni na IMOVINSKA KARTA POLITIČARA: Ko je „najteži“ od lokalnih funkcionera u Kruševcu?

Poput narodnih poslanika i funkcioneri lokalnih samouprava su dužni da Agenciji za sprečavanje korupcije dostavljaju podatke o svom imovinskom stanju. Proverili smo koliko su „teški“ lokalni političari iz Kruševca.

Novoizabrani gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović je u vreme dok je bio narodni poslanik u Skupštini Srbije podneo šest izveštaja o svom imovinskom stanju.

Ivan Manojlović, novi gradonačelnik Kruševca FOTO: S. Milenković – CINK
Ivan Manojlović, novi gradonačelnik Kruševca FOTO: S. Milenković – CINK

Prema poslednjem izveštaju, iz januara 2020. godine, Manojlović je bio suvlasnik dve parcele pod šumom ukupne veličine 35 ari i vlasnik dve njive od ukupno 19 ari kao i pašnjaka od 6,5 ari. Takođe je prijavio i vlasništvo nad dvosobnim stanom u izgradnji.

Nova prijava, na koju je Manojlović obavezan, pokazaće šta se promenilo u njegovoj imovonskoj karti za protekle četiri godine kada nije bio politički previše aktivan.

Manojlovićeva zamenica Snežana Radojković je pre ove funkcije obavljala dužnost generalne direktorke JKP „Kruševac“. Krajem januara 2021. godine, što je njen poslednji izveštaj o imovini, prijavila je mesečne prihode od 96.635,11 dinara i vlasništvo stana od 55 kvadrata.

Novoizabrana predsednica Skupštine grada Kruševca dr Dragana Barišić je jedna od najrevnosnijih kada je reč o podnošenju izvešataja o imovinskom stanju. Od 2014. godine podnela ih je ukupno 16! Prema poslednjem izveštaju, od 02.10.2023. godine, ona ima mesečna primanja kao lekar specijalista psihijatrije od 205.000 dinara, 15.000 dinara kao članica Upravnog odbora Zavoda za javno zdravlje i 15.000 dinara kao konsultant u Gerontološkom centru Kruševac.

Od nekretnina dr Barišić raspolaže sa dva stana, od 49 i 116,75 kvadrata, suvlasnica je poljoprivrednog zemljišta i poseduje auto „Reno senik“ iz 2013. godine.

Siniša Maksimović, zamenik predsednice, Skupštine, takođe važi za političara koji redovno dostavlja izveštaje Agenciji za sprečavanje korupcije. U poslednjem izveštaju, od 28.11.2023. godine, navdeno je da Maksimović prima 62.000 kao stručni saradnik Turističke organizacije grada Kruševca dok je 38.000 dinara imao kao član Privremenog organa grada Kruševca.

Vlasnik je stana od 55 kvadrata i ima polovinu vlasništa u kućama od 89,47 i 11 kvadrata kao i na skoro 5,4 hektara zemljišta. Vlasnik je automobila „Sitroen S4“ iz 2017. godine.

Dr Dragana Barišić je Agenciji za sprečavanje korupcije, do sada, podnela 16 izveštaja
Dr Dragana Barišić je Agenciji za sprečavanje korupcije, do sada, podnela 16 izveštaja

Vesna Anđelić, načelnica Gradske uprave, do sada je podnela dva izveštaja o svom imovinskom stanju. U poslednjem, iz jula 2022. godine, navela je da ima samo mesečna primanja od 111.840 dinara.

Ivan Anđelić, načelnik Rasinskog upravnog okruga, prijavio je Agenciji za sprečavanje korupcije mesečnu platu od 77.044,95 dinara i 100.000 mesečnih prihoda kao predsednik skupštine akcionara Jugoinspekt a.d. iz Beograda. U svom vlasništvu nema nekretnine, ali zato poseduje dva automobila marke „Škoda oktavija“ iz 2001. i 2011. godine.

Najpoznatiji i najuticajniji političar iz Kruševca Bratislav Gašić je od 2012. godine, kada je izabran za gradonačelnika, do novembra 2022. godine, kada je podneo poslednji izveštaj, Agenciji za sprečavanje korupcije dostavio čak 19 izveštaja o svojim prihodima i imovini.

Kao ministar unutrašnjih poslova Gašić ima mesečni prihod od 269.564,68 dinara. Od nekretnina poseduje kuću od 116 kvadrata, pomoćni objekat od 30 kvadrata, garažu od 14 kvadrata i jednu parcelu pod šumom od 5,52 ara. Zanimljivo da Bratislav Gašić u svom vlasništvu nema nijedan automobil.

Izvor: Agencija za sprečavanje korupcije 

Preuzeto sa KruševacPRESS

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

ISTRAŽIVANJE CINS-A: Koliko su nas koštali poslanici u 2022. godini?

Komentari su isključeni na ISTRAŽIVANJE CINS-A: Koliko su nas koštali poslanici u 2022. godini?

Sloga: Da li je Srbija postaje “Radni logor” u Evropi?

Komentari su isključeni na Sloga: Da li je Srbija postaje “Radni logor” u Evropi?

OPOZICIJA PITA: “Šta to smrdi u Kruševcu?”

Komentari su isključeni na OPOZICIJA PITA: “Šta to smrdi u Kruševcu?”

„SRBIJA PROTIV NASILJA“: Kruševljani će šetati i večeras

Komentari su isključeni na „SRBIJA PROTIV NASILJA“: Kruševljani će šetati i večeras

Create AccountLog In Your AccountSkip to content