Inspektori ispituju poslovanje Opštine Varvarin

Inspektori ispituju poslovanje Opštine Varvarin

Komentari su isključeni na Inspektori ispituju poslovanje Opštine Varvarin
ZA REZANJE ŽIVICE PLATILI 60.000 EVRA – Inspektori za privredni kriminal već nekoliko sedmica proveraju poslovanje Opštine Varvarin i javnih preduzeća. Akcija je pokrenuta nakon što je odbornik iz Bošnjana Miroslav Milošević podneo više od 30 prijava zbog raznih finansijskih malverzacija.

– Karakterističan slučaj je navodno sečenje rastinja pored lokalnog puta Maskare – Vratare. Posao nikada nije odrađen, a plaćeno je oko 60.000 evra. Avgusta prošle godine angažovali su, bez tendera, privatnu firmu iz Beograda da obezbeđuje bazen i plaćaju im 147.000 dinara mesečno. Za ugovor o izradi projekta za revitalizaciju puteva u Donjem Katunu, Maskare – Zalogovac i Bačina – Izbenica, ukupne dužine 3,7 kilometra platili su 3.790.000 dinara. Za isti posao na sedam lokalnih puteva ove godine, za 12 puta manju cenu, angažovana je firma iz Dimitrovgrada.– navodi Miroslav Milošević.

Varvarin
Varvarin

Kao dugogodišnji predsednik MZ Bošnjane Milošević tvrdi da je bilo nepravilnosti i kod asfaltiranja ulica u tom mestu.

– Rađene su bez dozvola i projektne dokumentacije. Direktor Direkcije za izgradnju Slavoljub Savić je sam odredio da se odradi jedna ulica od 50 metara, a onda su mene jurili da potpišem papire. – dodaje Milošević, jedan od četvorice opozicionih odbornika u lokalnom parlamentu.

Sumnjiva je i ekspresna nabavka 130 metara cevi u vreme poplava u selu Obrež bez odluke Kriznog štaba. Iznos od 879.000 dinara plaćen je nakon naknadne odluke Gradskog veća donete na telefonskoj sednici.

– Na tenderu za revitalizaciju seoskih puteva, gde 60% para daje Ministarstvo poljoprivrede, pobedilo je preduzeće “Zoran R” iz Donje Mutnice. Do oktobra nije rađeno ništa, a onda je JKP “Putevi” snizilo cenu sirovog šljunka sa 400 na 237 dinara po kubiku. Istog dana je Direkcija za izgradnju sklopila ugovor sa firmom “Zoran R”. Navodno je izvezeno 7.740 kubika šljunka i 900 kubika tucanika za samo 15 dana u novembru, kada su padali kiša i sušnežica. Radi se o poslu vrednom 8.000.000 dinara. – objašnjava Milošević.

Zoran Milenković, predsednik Opštine Varvarin, potvrdio nam je da su inspektori za privredni kriminal dolazili da prikupe potrebnu dokumentaciju i uzmu izjave od njega i njegovih saradnika.

– Od 130 komada cevi ugrađeno je tridesetak. Ostale će biti ugrađene kada bude završen projekat koji radi Direkcija i kada teren bude stabilizovan. Zbog vlage zemlja se urušava i nije bezbedno za rad. Sportsko-turistički centar je za obezbeđenje objekta i kao spasioce angažovao četiri radnika preko agencije. Zbog ograničenja te radnike nismo mogli da angažujemo na drugi način, a plaćaju se iz budžeta, sa stavke Sportsko-turistički centar. – odgovara na optužbe Milenković.

Milenkovićevi saradnici ističu da je do razlike u ceni između dva slična projekta došlo zbog specifičnosti kao što su širina i kategorija puta, vrsta radova, način snimanja, da li ima geoloških ispitivanja ili ne. Za sečenje rastinja kažu da je sprovedeno po planu i proceduri i da nije koštalo više od tri miliona dinara, ali se ne sećaju imena firme koja je taj posao odradila.

S.M.

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

PROTESTNI SKUP SAVEZA ZA SRBIJU: “Stop krvavim košuljama!”

Komentari su isključeni na PROTESTNI SKUP SAVEZA ZA SRBIJU: “Stop krvavim košuljama!”

Saopštenje inicijativnog odbora Saveza za Kruševac

Komentari su isključeni na Saopštenje inicijativnog odbora Saveza za Kruševac

Aleksandar Sorman o “ekskurziji na Hilandar u organizaciji gradonačelnika Gašića”

Komentari su isključeni na Aleksandar Sorman o “ekskurziji na Hilandar u organizaciji gradonačelnika Gašića”

Protiv “medijskog mraka”, ali…

Komentari su isključeni na Protiv “medijskog mraka”, ali…

Počinje sakupljanje 30 000 potpisa za Narodnu inicijativu za narodnog poslanika

Komentari su isključeni na Počinje sakupljanje 30 000 potpisa za Narodnu inicijativu za narodnog poslanika

‘Aj’ se zezamo, ili: politički gerila marketing u Kruševcu

Komentari su isključeni na ‘Aj’ se zezamo, ili: politički gerila marketing u Kruševcu

Gašić uzeo kredite koje ne može da vrati!

Komentari su isključeni na Gašić uzeo kredite koje ne može da vrati!

Demokratska stranka krivi gradske čelnike zbog haosa na priredbi predškolaca

Komentari su isključeni na Demokratska stranka krivi gradske čelnike zbog haosa na priredbi predškolaca

Create AccountLog In Your AccountSkip to content