INTERVJU: Dejan Marinković, poslanički kandidat na listi Srpske radikalne stranke

INTERVJU: Dejan Marinković, poslanički kandidat na listi Srpske radikalne stranke

Komentari su isključeni na INTERVJU: Dejan Marinković, poslanički kandidat na listi Srpske radikalne stranke
20140311 DEJAN MARINKOVIC
Dejan Marinković, kandidat za narodnog poslanika na listi SRS

 

DEJAN MARINKOVIĆ, student rođen 1992. godine, kandidat za narodnog poslanika na listi pod rednim brojem 6  “SRS – SRPSKA RADIKALNA STRANKA – DR VOJISLAV ŠEŠELj”

 

 

 

 

 

 

 

– Šta sa sloganom “I Kosovo i Rusija!” Srpska radikalna stranka želi da poruči biračima?

– Slogan Srpske radikalne stranke na ovim izborima je “I Kosovo i Rusija”. To je naš najkraći geopolitički program, najsažetija ideološka poslanica, naša poslednja odbrana, uslov našeg opstanka na planeti i u istoriji i, u isto vreme, najspasonosnija narodna molitva. Kosovo je za Srbe i Srbiju mnogo više od komada teritorije, parčeta zemlje. Svaki delić ove srpske svete zemlje je natopljen znojem i krvlju. Generacije naših predaka nisu to činile da bi ga sada Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i drugi izdajnici srpskog naroda odrekli i za uzvrat dobili cinično tapšanje po ramenu od onih koji ga poklanjaju našim vekovnim dželatima! Samo Srbija sa Kosovom i samo Srbija sa Rusijom je vredna poštovanja, vere u sebe. Jedino na taj način sve ono što se dešavalo na Svetoj Srpskoj zemlji od Svetog Simeona i Svetog Save do današnjih dana ima smisao!
Srpski radikali nikada nisu izdali svoj narod, niti ćemo ga izdati. Nikada nećemo odustati od borbe za slobodu Srbije i srpskog naroda! Za razliku od drugih stranaka koje su govoreći o Kosovu i Metohiji “mlatili praznu slamu” samo da bi osvojili poneki glas na izborima mi smo svojim životima i delovanjem pokazali od kakvog smo materijala sačinjeni. Borićemo se protiv izdaje i laži po cenu ličnog stradanja!

– Šta je adut Srpske radikalne stranke na predstojećim izborima?

– Istina! Uvek smo radili ono što smo govorili! Za razliku od SRS svedoci smo da pojedine političke stranke, a najdrastičniji primer je SNS, olako daju obežanja koja ne mogu da ispune. Zabrinjavajuće je što tim lažnim obećanjima oni učvršćuju svoju vlast. U ovoj predizbornoj kampanji njihovo obećanje je “Svom snagom za radna mesta”. Smatram da se radna mesta ne mogu obezbediti snagom, već pameću i znanjem koje naprednjaci nemaju! Za dve godine vlasti SNS u našem gradu nije otvoreno ni jedno novo radno mesto, ali je zato hiljade zatvoreno. U skupštinskoj proceduri su pokušali da nametnu robovlasnički Zakon o radu kojim radnik nije tretiran kao ljudsko biće, već kao rob bez ikakvih radnih i ljudskih prava.
Drugi slogan naprednjaka je “Svom snagom protiv korupcije i kriminala”. Pitamo se kakva je snaga ovde u pitanju? Snaga novca i kaucije ili snaga zakona? Miroslav Mišković je uhapšen 2012. godine i velika većina čestitih građana Srbije je pomislila da je došlo vreme da se stane na put kriminalu. Međutim, nakon par meseci od Miškovića je uzeta nenormalno visoka kaucija, a on se našao na slobodi. Pitamo se da li se protiv kriminala treba boriti naplaćivanjem kaucija ili postupanjem po Zakonu o krivičnom postupku?
Na lokalnom nivou bili smo svedoci brojnih obećanja Bratislava Gašića i SNS. Početkom jula 2012. godine obećali su nam izgradnju restorana brze hrane McDonalds, a krajem godine izgradnju etno sela u Lomnici. Pre toga su poručili da će mladi bračni parovi koji žive na selu na poklon dobijati plastenike. Prošle godine su nas lagali obećavajući izgradnju Moravskog koridora od Pojata do Preljine i time da će turska kompanija “Erste” otvoriti pogon za proizvodnju nameštaja i PVC stolarije. One manje, svakodnevne, sitnije laži više niko i ne može da upamti. Kompletno delovanje SNS svodi se na agresivno plasiranje lažnih obećanja građanima. I to je jedan od naših aduta, jer mi, srpski radikali, nikada ne lažemo. Što obećamo mi to i ispunimo!

– Kako ocenjujete trenutnu situaciju u našem gradu?

– Diktatura! Medijski mrak! Glad! Nezaposlenost! Siromaštvo! Od ovih delova složena je prava slika našeg grada. Sem “šminkanja” i “dobrog holivudskog filma” u Kruševcu nema ničeg drugog. “Našminkan” nam je trg, rupe po ulicama i trotoarima se “onduliraju” radi kojeg glasića. Film koji nam se svakodnevno servira je toliko dobar da tek kada izađemo na ulicu vidimo kakva je stvarnost. Politička situacije je vređanje inteligencije naših sugrađana. Osim nas iz SRS niko nema hrabrosti da govori o zatvaranju četiri firme i otpuštanju 700 radnika u poslednjih nekoliko meseci. Nekada je u Kruševcu radilo 45.000 radnika u privredi i oko 25.000 ljudi u pratećim delatnostima. Sada je u Kruševcu ukupno zaposleno jedva 23.000 radnika i službenika, dok status nezaposlenih ima 44.000 ljudi.
Niko se ne usuđuje da govori o najavljenom otpuštanju 600 radnika “Trajala”, o radnicima “14.Oktobra”… Niko ne priča o smanjenju subvencija za poljoprivrednike, o smanjenju davanja za socijalno ugrožene Kruševljane, o ukidanju besplatnih karata za penzionere. Politička situacija u Kruševcu je nestvarna bajka gde teku med i mleko, dok se u stvarnosti gladni sa psima otimaju za koricu hleba iz kontejnera. Glad, jad, beda i očaj. To je slika Kruševca koju jedino radikali mogu da promene!

Slaviša Milenković

Povezani sadržaji

Tribina podrške Vojislavu Šešelju

Komentari su isključeni na Tribina podrške Vojislavu Šešelju

Rezultati izbora u Kruševcu

Komentari su isključeni na Rezultati izbora u Kruševcu

“Plavi karavan” SRS

Komentari su isključeni na “Plavi karavan” SRS

Radikali traže ostavku direktorke PU „Nata Veljković“

Komentari su isključeni na Radikali traže ostavku direktorke PU „Nata Veljković“

Siledžije ne posustaju

Komentari su isključeni na Siledžije ne posustaju

Svi kruševački ministri

Komentari su isključeni na Svi kruševački ministri

Kandidati SRS za poslanike iz Rasinskog okruga

Komentari su isključeni na Kandidati SRS za poslanike iz Rasinskog okruga

Prođoše i izbori…

Komentari su isključeni na Prođoše i izbori…

Create AccountLog In Your AccountSkip to content