Još pet izbornih lista za 16. mart

Još pet izbornih lista za 16. mart

Komentari su isključeni na Još pet izbornih lista za 16. mart
Izbori 2014.
Izbori 2014.

Izvor: Tanjug

BEOGRAD – Republička izborna komisija proglasila je danas još pet izbornih lista za učešće na parlamentarnim izborima zakazanim za 16. mart, a među njima je i lista “Dosta je bilo – Saša Radulović”.

RIK je danas proglasio i liste “Koalicija građana svih naroda i narodnosti (RDS – SDS)”, “Patriotski front – Dr Borislav Pelević”, “Ruska stranka – Slobodan Nikolić” i “Partija za demokratsko delovanje – Riza Halimi”.

RIK je ranije naložio tim listama da otklone određene nedostatke, a nakon što su to učinile stekli su se uslovi za proglašenje izbornih lista.

Predstavnici izborne liste “Dosta je bilo – Saša Radulović” dostavili su RIK-u najmanje 924 nedostajućih pravno valjanih izjava birača, sa njihovim spiskom u pisanoj i u elektronskoj formi, dostavljena je dodatna dokumentacija za pojedine kandidate za poslanike, a na listi se sada nalazi i dovoljan, zakonom propisan broj žena.

Predstavnici liste “Koalicije građana svih naroda i narodnosti (RDS – SDS)” dostavili su nedostajuće pravno valjane izjave birača, najmanje 360, a ta lista je proglašena kao koalicija političkih stranaka nacionalnih manjina.

Kada je reč o listi “Patriotski front – Dr Borislav Pelević”, podnosioci liste su dostavili 1.509 pravno valjanih izjava birača, a nedostajalo im je najmanje 1.081 izjava.

Izborne liste “Ruska stranka” i “Partija za demokratsko delovanje – Riza Halimi” dostavile su nedostajuće pravno valjane izjave birača – Ruska stranka je dostavila 441 pravno valjanu izjavu birača, pošto joj je nedostajalo najmanje 300, a Partija za demokratsko delovanje je dostavila 1.431 pravno valjanu izjavu birača.

Te liste su proglašene kao liste nacionalnih manjina.

RIK je ukupno proglasio 19 izbornih lista, od koji je ranije proglašeno 14.

Prva je lista koalicije okupljene oko SNS, druga koalicija SPS-PUPS-JS, Demokratska stranka Srbije je treća, LDP četvrti, SVM peti, SRS šesta, a URS sedmi.

Pod rednim brojem osam biće lista “Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju”, deveta će biti lista “Dveri – Boško Obradović”, a deseta lista SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin.

Na zbirnoj izbornoj listi 11. mesto imaće koaliciona lista Boris Tadić – Nova demokratska stranka – Zeleni, LSV – Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma, a 12. će biti lista “Treća Srbija”.

Pod rednim trojem 13 biće “Crnogorska partija – Josip Broz”, a 14 “Lista nacionalnih zajednica – Emir Elfić”.

Naredna sednica RIK-a biće održana sutra u ponoć, kada će biti utvrđena zbirna izborna lista i određeni stalni sastavi biračkih odbora.

U četvrtak u podne RIK će, kako je najavio predsednik tog tela Dejan Đurđević, održati sednicu na kojoj će biti reči o izvodima iz biračkog spiska.

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

Izbori za članove Saveta mesnih zajednica u Varvarinu 5. februara

Komentari su isključeni na Izbori za članove Saveta mesnih zajednica u Varvarinu 5. februara

Inicijativa za osnivanje opštine Južni Temnić – Jasika

Komentari su isključeni na Inicijativa za osnivanje opštine Južni Temnić – Jasika

Kakve reforme, samo je rejting važan

Komentari su isključeni na Kakve reforme, samo je rejting važan

Stranke u kampanji nudile i ono što nisu smele

Komentari su isključeni na Stranke u kampanji nudile i ono što nisu smele

Siledžije ne posustaju

Komentari su isključeni na Siledžije ne posustaju

Skupština Grada završila zasedanje

Komentari su isključeni na Skupština Grada završila zasedanje

Pogled u komšijsko dvorište – ogledalo realnosti

Komentari su isključeni na Pogled u komšijsko dvorište – ogledalo realnosti

Sve ćemo znati za koji dan

Komentari su isključeni na Sve ćemo znati za koji dan

Ljubiša Preletačević Beli se kandiduje za predsednika

Komentari su isključeni na Ljubiša Preletačević Beli se kandiduje za predsednika

Create AccountLog In Your AccountSkip to content