Kruševac dobija novog gradonačelnika…?

Kruševac dobija novog gradonačelnika…?

Nestorović i Božilović
Nestorović i Božilović

Prema pouzdanim podacima do kojih je došla redakcija “Rasinskog parlamenta” u Gradskom odboru SNS ozbiljno razmatraju mogućnost da nakon samo šest meseci smene Dragija Nestorovića sa mesta gradonačelnika.

Kruševački naprednjaci su nezadovoljni činjenicom da je Nestorović veoma inertan u obavljanju dužnosti, a uspeo je da “sakupi” i nekoliko afera, zbog čega ga je, u više navrata, kritikovao i ministar odbrane i potpredsednik SNS Bratislav Gašić.

U SNS postoji nekoliko kandidata koji bi mogli da naslede Nestorovića. Najozbiljniji je Milomir Božilović, vlasnik preduzeća “Vlasinac Igda” i veliki filantrop. Njegova firma trenutno na Aerodromu radi postolje za maketu aviona, a veoma je angažovan i u sportu, kao predsednik Sportskog društva “Napredak”.

Vukićević sa ministrima Stefanovićem i Gašićem
Vukićević sa ministrima Stefanovićem i Gašićem

Drugi kandidat je Predrag Vukićević, predsednik Regionalne privredne komore. On je na to mesto došao iz Televizije Plus, gde je bio direktor. U Privrednoj komori je pokazao energičnost u dovodenju potencijalnih stranih investitora u Kruševac.

Za Božilovića i Vukićevića je veliki plus što su u odličnim odnosima sa Bratislavom Gašićem koji i dalje ima najviše uticaja na kadrovska rešenja SNS u Kruševcu.

Dragi Marković
Dragi Marković

Treći kandidat, sa znatno manje izgleda da nasledi Nestorovića, je Dragi Marković, direktor Poslovnog centra.

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

15 kandidata iz Rasinskog okruga na dva liste

Komentari su isključeni na 15 kandidata iz Rasinskog okruga na dva liste

Opozicija kritikuje vlast zbog katastrofalnog stanja budžeta

Komentari su isključeni na Opozicija kritikuje vlast zbog katastrofalnog stanja budžeta

Mihajlović: Parlamentarni istog dana kada i beogradski

Komentari su isključeni na Mihajlović: Parlamentarni istog dana kada i beogradski

O čemu se, u stvari radi ?

Komentari su isključeni na O čemu se, u stvari radi ?

Voda sa ukusom politike

Komentari su isključeni na Voda sa ukusom politike

Protiv “medijskog mraka”, ali…

Komentari su isključeni na Protiv “medijskog mraka”, ali…

Gašić uzeo kredite koje ne može da vrati!

Komentari su isključeni na Gašić uzeo kredite koje ne može da vrati!
komentara
 • Neobojeni Krusevljanin

  13.11.2014. at 13:43

  Ljudi, stvarno imate skroz pogresne informacije. Pre ovakve objave, pogledaj te Zakon o organima lokalne samouprave i Zakon o izborima gde pise kako se bira gradonacelnik i ko moze da bude gradonacelnik. Gradonacelnik se bira iskljucivo iz redova odbornika Skupstine. Pomenuta gospoda Bozilovic i Markovic ne ispunjavaju tu osnovu stavku za bilo kakav razgovor o izboru na mesto gradonacelnika – jer nisu ODBORNICI.

  Taj Vukicevic je odbornik, ali i kad se prosle godine samoproklamovao kao gradonacelnik i cascavao za mesto gradonacelnika, pokazalo se kako se sve zavrsilo.

  Pustimo aktuelnog gradonacelnika da radi, covek radi koliko mu se to dozvoljava, tako da neka ga i neka radi.

  O ovoj temi najmanje treba da govore clanovi DS-a jer su njihova dva kandidata pokazala sta su uradila za vreme svojih mandata….

  • Gospodine Neobojeni,

   zar mislite da predstavlja veliki problem za stranku koja ima apsolutnu većinu u gradskom parlamentu da zameni jednog (ili više) odbornika i sve obavi po zakonskoj proceduri? Posebno u sadašnjoj situaciji i sa sadašnjim odnosom snaga. Takav nivo političke naivnosti, ipak, ne dozvoljava dalju diskusiju na ovu temu…

   • Neobojeni Krusevljanin

    13.11.2014. at 14:54

    Ipak ste neobavesteni ili neupuceni! Milomir Bozilovic nije bio na listi odbornika i nikako ne moze sada da postane odbornik. Dragi Markovic je vratio mandat kada je postao direktor Poslovnog centra, a jednom vraceni mandat ne moze ponovo da se dodeli!!!

 • a zato se Bozilka raspomamio u zadnje vreme, ovamo u sport, onamo pravi spomenik sa avionom iza pumpe preko puta m.orlovica, raskokodakao se kao da ce jaje da snese. e usrecili smo se bilo sa njim, a bogami bilo u sa ovom drugom dvojicom ‘kandidata’. pokojni MICHE se u grobu prevrce…

  • ja bih zamolio sve citaoce da cuju samo jedinu istinu da ja nikada nisam pozeleo d abudem gradonacelnik ali mi prija kao coveka da me neko kandiduje za GRADONACELNIKA ,sto ja nikad ama nikad nebi pozeleo niti prihvatio a sto se tice sporta jesam predsednik sporskog drustva napredak i postavio sam tamo sve na svoje noge i zato je sada sportsko drusvo jako i homogeno, a postament na aerodromu je klasicni gradjevinski poduhvat koji je za mene i za sve u gradu koji se bave gradjevinarsvom izazov koga treba postovati.ja sam tu samo izvodjac radova, pozdrav BOZILKA VLASINAC IGDA

   • molio bih da administrator da demant u vezi takve objave da sam ja dobar za gradonacelnika i da nikada moje ime nepominje u takvom kontekstu.B
    ozilka

   • E moj kandidatu za bilo šta. Napisa ti tekst bez velikog slova, bez tačke i nove rečenice, bez ikakve interpunkcije, sa (nebi) zajedno umesto odvojeno sa….
    Za ovakav narod bi verovatno bio pravi GRADONAČELNIK, za pametne bi se sakrio u podrum i malterisao i sa sve svojim idolom udarao pločice.
    Tu vam interpunkcija nije potrebna. Only snaga, a to vam biće ne nedostaje.

 • Miomir Božilović je danas demantovao ovu vest, plus zaista ne može čovek da bude gradonačelnik ako nije odbornik, niti neko može tek tako da se proglasi odbornikom.

 • Kakve gluposti i budalaštine… nepoznavanje izbornog zakona…pa da ponovim…gradonacelnik se bira iz redova odbornika,što znači da samo gdin iz privredne komore teoretski može biti gradonačelnik. A da… SNS ima nesto manje od 30 odbornika i nema apsolutnu vecinu…

 • http://www.krusevacka-pobeda.rs/?p=1721
  После писања Расинског парламента, многи у граду под Багдалом, размењују “пуздане информације”, а тичу се смене градоначелника. То је за сада врло интересантно размишљање. Многи су насели и коментарисали. Крушевачка-Победа, како сазнаје то су само инсинуације које у Српској напредној странци неће да коментаришу. Ако је и било критика то је зато што се ради, ко не ради тај нема разлога да га критикују. Многи су своје инсинуације пренели електронским путем и дали шлагворт противницима идеје Напредне странке да неутемељено блате Општински одбор Српске напредне странке. Све те куларске приче актуелизују ону народну да се за добрим коњем увек прашина диже. Ипак, било би и упутно да се редакција Расинског парламента уозбиљи и размотри изворе и разлоге за такво и слично реаговање,али ако се зна да иза Расинског парламента стоје озбиљни људи, постоји и могућност да је целокупна информација плод хакерског умећа. Не би требало занемарити и могућност да се ишло и на свесно подизање посећености, а то је једино могуће на овај начин, пласирањем неистина. Медијска сцена у граду је шаренолика, али до овог лицитирања са сменом није била никад неозбиљнија. Моје мишљење је да би требало оформити Регионално удружење новинара које би узело у заштиту информисање и новинарску струку од појединаца који се служе подметачинама. Имајући у виду да је Расински парламент “слободан сајт” и да се текстови креирају по принципу ко да више онда није изненађење откуда овако критизерски тон у поменутом тексту. Време је да се сви којима је стало до слободног и независног новинарства обрате пажњу на добијене информације и да од озбиљних ствари не праве смехотресне и урнебесне афере и скандале.

  • Za razliku od sajta Kruševačka pobeda, na ovom mestu je moguće ostavljati komentare tekstova. To govori o odnosu prema čitaocima i o odgovornosti iza informacija koje se objavljuju.

   Takođe, na svakoj stranici Rasinskog parlamenta stoji informacija o mogućnosti za kontakt. Detaljna pretraga sajta Kruševačka pobeda je pokazala da tamo takva informacija ne postoji. To, još jednom, govori o odnosu prema čitaocima i o načinu razmišljanja o mediju.

   Pozivamo sve posetioce da posete i detaljnije pogledaju sadržaje na oba sajta, čisto zbog dela komentara “ko da više”.

   Na kraju, zahvaljujemo se Nikoli na komentaru koji je ostavio na ovim stranicama. Kod nas uvek ima vremena i mesta za razmenu mišljenja. I tako će biti i dalje.

  Komentari su zatvoreni.

  Create Account  Log In Your Account  Skip to content