Lekari kolo vode

Lekari kolo vode

Uz dozvolu kolega sa portala KruševacPRESS prenosimo kompletan članak koji su danas objavili, a koji govori o tome kako su sastavljane izborne liste SNS i DS. Evo tog teksta:

Na dve izborne liste koje je proglasila Republička izborna komisija, „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka“ nalazi se 13 poslaničkih kandidata iz Rasinskog okruga od kojih su skoro polovina lekari.

Novo ime je Ivan Manojlović, dugogodišnji portparol kruševačkog odbora SNS. On je u žižu interesovanja javnosti dospeo nakon čuvenog Gašićevog gafa u Trsteniku, jer je tvrdio da je novinarka Zlatija Labović „instruisana da prvocira ministra odbrane“.

Ivan Manojlović se nalazi na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje"
Ivan Manojlović se nalazi na listi “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”

Gašić nije upotrebio ni pogrdne reči, ni psovku. Nije čak upotrebio ni reč „mrzim“, već „volim“. I on je čovek od krvi i mesa. Izvinio joj se kao da je u najmanju ruku on rekao novinarki da klekne. Kao da ona svojim položajem nije sama ponizila profesiju. – branio je Manojlović Gašića, dodajući da je “tajkunsko – mafijaški lobi platio nekoliko miliona evra da se on skloni sa mesta ministra odbrane”.

SNS se ogradio od ovakvog istupa Manojlovića, ali mu to nije bilo prepreka da se nađe na listi poslaničkih kandidata, na visokom 64. mestu.

Najbolje kotirana na listi, na 24. mestu, je psihijatar iz Kruševca Dragana Barišić. Ona je i u prethodnom mandatu bila narodna poslanica, kao i tri njene koleginice, Milena Turk iz Trstenika, dr Vesna Rakonjac iz Kruševca i dr Violeta Lutovac iz Varvarina. One su u skupštiniskim klupama dve godine uglavnom statirale, ali to je bila dovoljna preporuka za još jedan mandat.

Nova lica na listi naprednjaka su Mirko Mihajlović, lekar iz Aleksandrovca, na 155. mestu i njegova koleginica Jelena Miljković iz Ćićevca, na 207. mestu.

Listu poslaničkih kandidata SNS iz Rasinskog okruga zatvara pravnica Gradske uprave Kruševac Ines Šljivić, potpuno nepoznata na lokalnoj političkoj sceni kao i većini članova SNS.

Od ukupno osmoro kandidata naprednjaka čak petoro su lekari.

Srđan Milivojević i Tomislav Nikolić u jednom od prethodnih saziva Skupštine Srbije
Srđan Milivojević i Tomislav Nikolić u jednom od prethodnih saziva Skupštine Srbije

Na listi “Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka” je samo petoro kandidata iz Rasinskog okruga, a najbolje kotiran, na 49. mestu je dr Branislav Katančević, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i bivši direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja.

Katančević “Pokret za promene” je na lokalnim izborima 2012. godine pobedio u Kruševcu i ušao u koaliciju sa SNS, SPS, JS i DSS, a on sam je bio savetnik tadašnjeg gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića. U proleće 2013. godine, zbog kolektivnog prelaska u Demokratsku stranku, “Pokret za promene” je izbačen iz koalicije, a Katančević smenjen.

Tri mesta iza Katančevića je bivši “otporaš” i bivši narodni poslanik Srđan Milivojević. Spisak kandidata kompletiraju LJuban Antić, predsednik GO DS u Trsteniku, na 126. mestu, diplomirani inžinjer elektrotehnike Milomir Marinković na 164. i novinarka Slavka Bondžić iz Aleksandrovca na 170. mestu.

Zanimljivo je da na obe liste nema nijednog kandidata iz Brusa.

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

Pozorišna sezona počela ranije – laka vam izložba

Komentari su isključeni na Pozorišna sezona počela ranije – laka vam izložba

Tribina Demokratske stranke o mentalnom zdravlju

Komentari su isključeni na Tribina Demokratske stranke o mentalnom zdravlju

Demokrate traže ostavke gradonačelnika i direktora Toplane zbog lošeg grejanja

Komentari su isključeni na Demokrate traže ostavke gradonačelnika i direktora Toplane zbog lošeg grejanja

Kruševac: Odbornici masovno “preleću” u naprednjake

Komentari su isključeni na Kruševac: Odbornici masovno “preleću” u naprednjake

Raskol u redovima trsteničkih naprednjaka

Komentari su isključeni na Raskol u redovima trsteničkih naprednjaka

Kancelarija za narodne poslanike

Komentari su isključeni na Kancelarija za narodne poslanike

DS: “SNS želi apsolutnu vlast!”

Komentari su isključeni na DS: “SNS želi apsolutnu vlast!”

Kruševačke demokrate predlažu

Komentari su isključeni na Kruševačke demokrate predlažu

PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO FABRIKU KABLOVA U TRSTENIKU: Posao za 1.000 radnika!

Komentari su isključeni na PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO FABRIKU KABLOVA U TRSTENIKU: Posao za 1.000 radnika!

Jutka bukvalno shvatio preobraženje

Komentari su isključeni na Jutka bukvalno shvatio preobraženje

Create AccountLog In Your AccountSkip to content