Opozicija kritikuje vlast zbog katastrofalnog stanja budžeta

Opozicija kritikuje vlast zbog katastrofalnog stanja budžeta

Komentari su isključeni na Opozicija kritikuje vlast zbog katastrofalnog stanja budžeta
Kruševac
Kruševac

PAUČINA U GRADSKOJ KASI! – Nakon rebalansa budžeta, koji je umanjen za 278 miliona dinara, odbornici opozicije tvrde da je razvoj grada potpuno zaustavljen i da je vlast smanjila prihode svima osim sebi.

– Budžet je smanjen za 278 miliona dinara, ali je i dalje nerealan. U prvih šest meseci prikupljeno je milijarda i 80 miliona tako da je nerealno očekivati da u drugoj polovini godine bude sakupljeno 1,6 milijardi dinara. Vlast je smanjila izdvajanja za sve osim za sebe. Iznos za jednokratnu socijalnu pomoć je smanjen sa 51,5 na 45 miliona dinara, iako se broj korisnika ovog vida pomoć od 2012. godine povećao sa 2.400 na 7.000. Nije pokazana ni solidarnost sa ljudima koji su pretrpeli štetu od vremenskih nepogoda i poplava. Šteta je procenjena na više od 300 miliona dinara, a u budžetu je planirano za nadoknadu bednih 23 miliona dinara. – nabraja mr Desimir Pavlović, odbornik Demokratske stranke.

Demokrate ukazuju na činjenicu da su drastično opali prihodi od poreza na imovinu i naknade za uređenje građevinskog zemljišta, što ukazuje da sve aktivnosti u gradu zamiru. Od početka 2013. godine do sredine septembra 2014. godine na ime nadoknade za uređenje građevinskog zemljišta prikupljeno je 109,5 miliona dinara. Zbog toga je za kapitalne investicije umesto planiranih 378 miliona dinara utrošeno samo 24 miliona!

– Ova vlast nema volju, želju ni viziju da reši probleme Kruševljana! Kada su preuzeli vlast najavili su novo zapošljavanje, investicije i rešavanje spornih privatizacija, ali se sve svelo na “šminkanje” grada. U Kruševcu je sada 16.500 nezaposlenih, što je više nego pre dve godine. Investicija nema, a ova vlast nije kupila ni pedalj zemlje za proširenje industrijske zone, pa potencijalnim investitorima nemamo šta ni da ponudimo, dok su privatizacije zaboravljene. – ističe Miodrag Đidić iz Zajedno za Srbiju.

Srđan Milivojević (DS) smatra da će do kraja godine morati da se uradi “rebalans rebalansa budžeta”, dodajući da se “u gradskoj kasi hvata paučina”.

Zbog prihoda manjih za devet odsto, budžet grada Kruševca za ovu godinu je smanjen sa sa dve milijarde 937 miliona na dve milijarde 659 miliona dinara. U gradskoj upravi kažu da bi bili zadovoljni ukoliko bi ostvarenje budžeta na kraju godine bilo 80 odsto od planiranog.

S.M.

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

Načelnik gradske uprave podneo ostavku…?

Komentari su isključeni na Načelnik gradske uprave podneo ostavku…?

Pozorišna sezona počela ranije – laka vam izložba

Komentari su isključeni na Pozorišna sezona počela ranije – laka vam izložba

Plakati posvađali stranke

Komentari su isključeni na Plakati posvađali stranke

Prijave stranaka od 4. februara

Komentari su isključeni na Prijave stranaka od 4. februara

Nikolić raspisao izbore za 16. mart

Komentari su isključeni na Nikolić raspisao izbore za 16. mart

Evrofilija na izdisaju

Komentari su isključeni na Evrofilija na izdisaju

SPS, PUPS i JS ponovo zajedno na izbore

Komentari su isključeni na SPS, PUPS i JS ponovo zajedno na izbore

Proverite da li ste upisani u birački spisak

Komentari su isključeni na Proverite da li ste upisani u birački spisak

Prođoše i izbori…

Komentari su isključeni na Prođoše i izbori…

Create AccountLog In Your AccountSkip to content