PROTESTNI SKUP SAVEZA ZA SRBIJU: “Stop krvavim košuljama!”

PROTESTNI SKUP SAVEZA ZA SRBIJU: “Stop krvavim košuljama!”

PROTESTNI SKUP SAVEZA ZA SRBIJU: “Stop krvavim košuljama!”

Komentari su isključeni na PROTESTNI SKUP SAVEZA ZA SRBIJU: “Stop krvavim košuljama!”

U Kulturnom centru Kruševac večeras je održan protestni skup Saveza za Srbiju pod nazivom “Stop krvavim košuljama!”.

Pre početka skupa oko 500 pristalica Saveza za Srbiju iz Kruševca ali i Trstenika, Kraljeva, Niša i drugih gradova, prošetalo je glavnom gradskom ulicom uzvikujući parole protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pre sedam dana došao sam u Kruševac da razgovaram. Kada su napali Bobana i mene, dok su me ušivali, rekao sam “Vratiću se!”. I evo me ovde pred vama. Nema tog nasilja koje će zaustaviti slobodu i pravdu. Od prošlog petka ja sam Kruševljanin po krvi!“, kazao je na početku svog govora Borko Stefanović, lider Levice Srbije.

On je istakao da je u “Rasadniku posađeno seme jedinstva”.

Svaki put kada dođemo u Kruševac znaće da im je ostalo još malo vremena”, dodao je Stefanović.

Konstantin Samofalov iz Socijaldemokratske partije naglasio je da “Kruševac procentualno ima više kriminalaca nego Beograd i bilo koji grad u Srbiji”.

U ovom gradu jedan čovek je tužilac, sudija i šerif. Zadatak direktora BIA je vodi brigu o građanima i njihovoj bezbednosti a u njegovom gradu tuku građane. Sram vas bilo gospodine Gašiću!”, kazao je Samofalov.

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić je rekla da se nada “da je Gašić shvatio da žene u Srbiji ne kleče i da se neće saviti pred njim”.

Od metalnih šipki koje su spremili da nam lupaju glave napravićemo rešetke za zatvore u kojima će biti oni!“, obećala je Rakićeva.

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović istakao je da opozicija mora vratiti ideju “normalnosti i solidarnosti”.

Ova tiranija neće proći sama od sebe. Mi moramo da ispravimo kičmu, da pokažemo zube , da izađemo na ulicu i stavimo do znanja da to nećemo da trpimo. Veoma je važno što je zabranjeni grad Kruševac, makar na jedno veče, oslobođen. Ovo je početak bune na beogradske dahije i Aleksandra Vučića“, rekao je Obradović.

Prošlog petka u Kruševcu smo videli šta se dešava kada država i organizovani kriminal postanu jedno. Kada se to desi imate Crnu Goru. Crna Gora je zemlja u kojoj Milo Đukanović vlada već 30 godina a našu braću iz opozicije večeras hapse. Naš diktator ima ideal Mila Đukanovića. Nisu isti jer Milo Đukanović nije kukavica i nije nenormalan”, naglasio je Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke.

Jeremić je najavio da se na proleće naredne godine može očekivati referendum u vezi promene Ustava a nakon njega i izbori.

Svoj govor Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju je započeo rečima da “u istoriji Srbije nije bilo većeg lažova od Aleksandra Vučića”.

Mi nikoga ne mrzimo. Samo želimo da živimo u normalnoj zemlji gde šetnje nisu izraz demokratije već nešto normalno. Okupili smo se ovde jer ne želimo da bežimo već da se borimo za bolju Srbiju”, naglasio je Đilas i pozvao na miting opozicije koji će naredne subote biti održan u Beogradu.

Skupu u Kulturnom centru prisustvovali su i Milan Stamatović (Zdrava Srbija), narodni poslanik Đorđe Vukadinović, Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, Željko Veselinović (UGS Sloga), predstavnici Demokratske stranke Srbije i Pokreta slobodnih građana.

Rasinski Parlament

Povezani sadržaji

Prođoše i izbori…

Komentari su isključeni na Prođoše i izbori…

Kruševačke demokrate predlažu

Komentari su isključeni na Kruševačke demokrate predlažu

Humanitarna predstava Omladine DSS

Komentari su isključeni na Humanitarna predstava Omladine DSS

Prekomponovanje lokalne vlasti u Kruševcu?

Komentari su isključeni na Prekomponovanje lokalne vlasti u Kruševcu?

I definitivno – izbori na svim nivoima

Komentari su isključeni na I definitivno – izbori na svim nivoima

Konačni rezultat: SNS 158, SPS 44, DS 19, NDS 18, MANJINE 11

Komentari su isključeni na Konačni rezultat: SNS 158, SPS 44, DS 19, NDS 18, MANJINE 11

“1 od 5 miliona” u Trsteniku

Komentari su isključeni na “1 od 5 miliona” u Trsteniku

Demokrate o stanju u IMK “14. oktobar”

Komentari su isključeni na Demokrate o stanju u IMK “14. oktobar”

‘Aj’ se zezamo, ili: politički gerila marketing u Kruševcu

Komentari su isključeni na ‘Aj’ se zezamo, ili: politički gerila marketing u Kruševcu

Create AccountLog In Your AccountSkip to content