Skupština Grada završila zasedanje

Skupština Grada završila zasedanje

Komentari su isključeni na Skupština Grada završila zasedanje
Načelstvo
Načelstvo

Juče je održana 14. sednica Skupštine Grada Kruševca koja je na dnevnom redu imala 57 tačaka, od kojih je 6 uvršteno po hitnom postupku.

Članica odborničke grupe “Doktor Katančević – promene”, Nevenka Stojanović, pristupila je odborničkoj grupi “Pokrenimo Kruševac”. Većinom glasova donete su odluka o razrešenju Radovana Pavlovića sa dužnosti člana Saveta za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Gorana Milenkovića, člana Komisije za predstavke i žalbe Skupštine Grada. Na njihova mesta imenovni su Dragan Mijatović i Jadranka Lukić.

Na ovom zasedanju je usvojena Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou. Izvestilac o ovoj tački je bila dr Dragana Barišić.

Podržana je inicijativa Ministarstva omladine i sporta o osnivanju Nacionalne asocijacije kancelarije za mlade na teritoriji Republike Srbije. Tako je grad Kruševac postao jedan od osnivača ove Asocijacije.

Prema odluci Skupštine, studenti iz Kruševca imaće 20% popusta na autobuski prevoz do univerzitetskih centara. Izglasavanju ove odluke prethodila je polemika predstavnika opozije i gradonačelnika.

Usvojene su i odluke o osnivanju Budžetskog fonda za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Kruševca, o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, o kućnom redu u stambenim zgradama i radnom vremenu Doma zdravlja.

Usvojena je Odluka o izmeni programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2014. godinu, po kojoj su umanjena sredstva za usluge Zavoda za javno zdravlje, a, istovremeno, uvećana za finansiranje projekata iz domaćih i stranih izvora za 500 hiljada dinara. Predstavnici većine podržali su plan realizacije programa podrške ruralnom razvoju sredstvima iz budžeta grada u iznosu od 39 miliona dinara u 2014. godini i za neizmirene obaveze iz prošle godine. Usvojen je Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Kruševca za 2014. godinu, Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2013, Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta grada za 2013. godinu, Odluka o izradi Strategije za unapređivanje položaja Roma za period od 2015. do 2020. godine i prenošenju prava korišćenja dela zgrade Doma sindikata na Savez samostalnih sindikata za grad Kruševac i opštine Brus, Ćićevac, Ražanj i Varvarin.

Odbornici su, posle objedinjenih diskusija, usvojili finansijske izveštaje i izveštaje o realizaciji Programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad u 2013. godini. Konkretno, izveštaje Direkcije za urbanizam i izgradnju, “Vodovoda”, JKP Kruševac, Gradske toplane, Poslovnog centra, Radio televizija Kruševac, Aerodroma Rosulje i Biznis inkubator centra. U raspravi koja je prethodila konstatovano je da je stepen izvršenja visok i da se kreće od 95% do 100%. Odbornici misle da su građani zadovoljni uslugama, što je i glavni cilj rada javnih preduzeća. Odbornici opozicije tvrde da nema spektakularnih rezultata s obzirom na nasleđeno stanje, a da je poslovanje kod svih manje ili više uspešno, ali bez značajnijih investicija. Preduzeće koje je navođeno kao primer dobrog poslovanja je “Vodovod”.

Rasinski parlament

Povezani sadržaji

Protiv “medijskog mraka”, ali…

Komentari su isključeni na Protiv “medijskog mraka”, ali…

Politički život u Kruševcu ne postoji

Komentari su isključeni na Politički život u Kruševcu ne postoji

‘Aj’ se zezamo, ili: politički gerila marketing u Kruševcu

Komentari su isključeni na ‘Aj’ se zezamo, ili: politički gerila marketing u Kruševcu

Stranke u kampanji nudile i ono što nisu smele

Komentari su isključeni na Stranke u kampanji nudile i ono što nisu smele

Smisao bavljenja politikom

Komentari su isključeni na Smisao bavljenja politikom

Još pet izbornih lista za 16. mart

Komentari su isključeni na Još pet izbornih lista za 16. mart

Da li ovo sluti na nešto, ili se opet varam…?

Komentari su isključeni na Da li ovo sluti na nešto, ili se opet varam…?

Konačni rezultat: SNS 158, SPS 44, DS 19, NDS 18, MANJINE 11

Komentari su isključeni na Konačni rezultat: SNS 158, SPS 44, DS 19, NDS 18, MANJINE 11

Predstavljen projekat “Ko je ko u lokalnoj vlasti u Rasinskom okrugu?”

Komentari su isključeni na Predstavljen projekat “Ko je ko u lokalnoj vlasti u Rasinskom okrugu?”

Prekomponovanje lokalne vlasti u Kruševcu?

Komentari su isključeni na Prekomponovanje lokalne vlasti u Kruševcu?

Republički izbori ? Verovatno…

Komentari su isključeni na Republički izbori ? Verovatno…

Create Account



Log In Your Account



Skip to content