Forum

Ja imam reč

Forum “Ja imam reč!”, nastao u okviru istoimenog projekta, ima za cilj da uspostavi komunikaciju izmedju građana Rasinskog okruga i njihovih izabranih predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Na Forumu možete postaviti pitanja, dati predloge i sugestije našim narodnim poslanicima, a Tim projekta “Ja imam reč!” će da se potrudi da im iste dostavi i da vam njihove eventualne odgovore prosledi. Molimo vas da uz vaša pitanja, predloge ili sugestije ostavite podatke (adresa, elektronska adresa ili dr.), kako bi mogli da vam u najkraćem roku kontaktiramo sa tim u vezi. Forum je interaktivan i ako imate predloge za njegovo obogaćenje, budite slobodni da nas kontaktirate. Naša adresa je jaimamrec@evrokontakt.org ili popunite obrazac OVDE.
Više o projektu “Ja imam reč!” možete pročitati na sledećoj adresi: http://www.evrokontakt.org/index.php/projekti/aktuelni-projekti/ja-imam-rec. Projekat realizuju u partnerstvu Udruženje građana za podršku evropskim integracijama “Evrokontakt”, Udruženje samohranih majki “Kneginja Milica”, Centar za istraživačko novinarstvo i Agencija “Kanal 12-037”, svi iz Kruševca. Projekat je finansijski podržala Fondacija “Trag” iz Beograda kroz konkurs “Poverenje u parlament”, a njegovu realizaciju pomaže Nacionalna koalicija za decentralizaciju.

Zabrana zapošljavanja

Quote

Da li neko zna do kada će biti na snazi zabrana zapošljavanja u državnim institucijama?

Quote

Narodni poslanik Miroslav Aleksić iz Trstenika je odgovorio sledeće: ''Na predlog Vlade Republike Srbije poslanici vladajuće većine usvojili su Predlog zakona o izmenama Zakona o budžetskom sistemu i produžili zabranu zapošljavanja do kraja 2017. godine. Narodni pokret Srbije glasao je protiv produžetka zabrane, pre svega zato što ona ne važi za sve, a posebno ne važi  za zaslužne članove vladajućih partija. Dokaz tome je da je uprkos  zabrani, od njenog stupanja na snagu do danas, zapošljeno, procenjuje se, preko 30.000 ljudi. Dozvolu da se ti ljudi zaposle dala je Vladina komisija koju čini nekoliko članova. Narodni pokret Srbije insistirao je da Vlada dostavi kriterijume i tačan broj zaposlenih lica nakon zabrane, ali odgovor je izostao. Zbog nedostatka jasnog kriterijuma, danas, imamo lokalne samouprave sa manjkom zaposlenih, zbog čega je njihova funkcionalnost ugrožena, i "podobne" lokalne samouprave sa viškom zaposlenih, koje ne snose nikakve konsekvence.''